Vaatevallankumous!


18.–24. huhtikuuta vietetään vaatevallankumousta. Kansainvälinen tapahtuma haluaa kiinnittää huomiota vaateteollisuuden epäkohtiin ja vaatii valmistajilta enemmän vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.

Tapahtuma herättää kuluttajia kysymään vaaatteiden tuottajilta “Who made my clothes” eli kuka on tehnyt vaatteeni. Kuka tahansa voi olla osa vaatevallankumousta: pue vaatekappale päällesi väärinpäin, ota kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa hashtageilla #whomademyclothes ja #vaatevallankumous. Turussa voit myös tulla kuvauttamaan itsesi nurinkurisissa vaatteissa keskiviikkona Forumissa järjestettävässä valokuvanäyttelyn avajaistilaisuudessa.

Vaatevallankumousviikolla järjestetään kaikenlaisia tapahtumia ympäri Suomea. Tule mukaan herättämään keskustelua vaateteollisuuden eettisyydestä!

Lue lisää vaatevallankumouksesta ja viikon tapahtumista

 

Turun AMK:n projektihenkilöstö osallistuu kampanjaan jakamalla kuvia Twitterissä (@eGReenNetFi) väärinpäin käännetyistä vaatteista. Myös Turun AMK:n koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen on mukana kuvassa (keskellä) haastamassa vaateteollisuuden läpinäkyvyyttä.

DSC_1778

Vaatevallankumous

FRD_poster_portrait_orange_2