Tekstiiliporukka tien päällä


Poistotekstiilipilotin työntekijät ovat koko kevään ahkerasti ideoineet uusia, luovia tapoja tekstiilin kierrätykseen ja kuluttajien valistamiseen. Välillä on mukava kuitenkin päästä pois tutusta ympäristöstä ja etsiä uutta inspiraatiota aivan muualta, joten maanantaina 9.5. työporukkamme lähtikin tien päälle. Matkamme kohteena olivat Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus sekä yksi suurimmista poistotekstiilin hyödyntäjistämme, Alles Gute Vintage Sauvossa.

 

DSC_2696

DSC_2738

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus järjestää tekstiilikeräystä ja tutkii tekstiilien kierrätystä, ja olikin mukava päästä vertailemaan toimitapoja ja käytäntöjä. Opimme paljon uutta kierrätykseskuksella: onkin tärkeää, että näin uudenlaisia toimitapoja kehittäessä kaikki alan toimijat pystyvät olla avoimesti yhteydessä toisiinsa, ettei kaikki osaaminen jää yhden toimijan käsiin vaan saadaan koko Suomi tekstiilikierrätyksen pariin.

DSC_2588

DSC_2680

Alles Gute Vintage on hyvä esimerkki siitä, että poistotekstiilinkin joukosta saattaa löytyä upeita aarteita. Omistajat ovat nimittäin löytäneet poistotekstiilipäiviltämme huomattavia määriä tavaraa, ja uteliaana menimme paikan päälle katsomaan, mihin kaikki tekstiili päätyy. Alles Gute Vintage myy kaikenlaisia vintagetuotteita keskittyen kuitenkin pääasiassa vintagevaatetukseen. Vaatteita löytyy lukuisilta eri vuosikymmeneltä alkaen jopa yli sata vuotta vanhoista aarteista aina 80-luvulle saakka. Jos tässä paikassa on jotain vielä upeampaa kuin uniikit vaatteet, niin se on myymälän luonnonkaunis miljöö. Hullaannuimme paikasta täysin!

DSC_2708

DSC_2764

DSC_2805